Biografie

Saskia Vuik (1976) begon op 13-jarige leeftijd met vioolspelen bij Koosje van Haeringen. Vervolgens studeerde zij vanaf 1997 aan het Brabants Conservatorium bij Kati Sebestyen en Annemiek Corstens.

In 2001 behaalde zij het diploma Docerend Musicus en in 2002 het diploma Uitvoerend Musicus.

Op 30 juni 2004 heeft zij met succes haar tweede fase-opleiding afgerond bij Thijs Kramer aan het Rotterdams conservatorium met als specialisatie orkest en kamermuziek.

Voorafgaand aan haar opleiding deed Saskia ervaring op in de volgende orkesten:Telemann Speelgroep in Maassluis(1984-1989), Residentie Jeugd Orkest (1989-1990), Rotterdams Jeugd Kamerorkest (1990-1993) en Viotta in 1994.

Tijdens en na haar opleiding speelde zij mee in ASO (Atheneum Kamerorkest), Nationaal Jeugdorkest, Tilburgs Begeleidingsorkest, Krashna, Euregio, Nederlands Sinfonietta, Colla Voce, Dordts Kamer Orkest, Zeeuws Orkest, Philips Symfonie Orkest, World Music Connection van Guido Dieteren, Musica Duxis, concerto Rotterdam, Radio Symfonie Orkest, New Symphonic Experience van Jan Vayne.

Tot op heden is Saskia actief in Holland Orkest Combinatie (voorheen Randstedelijk Begeleidingsorkest) en lid van West Nederlands Bach Orkest.

Vanaf 2000 is zij werkzaam als privé-docente in Maassluis en vanaf 2002 tot 2012 verbonden als viooldocente aan Kunstpunt Gouda. Sinds 2015 is Saskia ook werkzaam voor Muziek@Maassluis.

In 2006 heeft Saskia een jaar meegelopen bij de PIVO (kleuterafdeling) op het conservatorium van Den Haag en is daarna gestart met het lesgeven in kleuterviool zowel op de muziekschool als in privé praktijk. Naast deze lessen biedt Saskia ook muziekprojecten op basisscholen aan groepen 1-8.

In de zomer van 2010 heeft Saskia de 1- jarige cursus Muziek aan de Basis aan het Rotterdams conservatorium gevolgd. Deze cursus houdt in dat Saskia bevoegd is AMV (Muziekles)te geven aan kinderen groep 1 t/m groep 8. Tevens heeft Saskia in haar stageperiode van deze cursus de amvdocente vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof.

Vanaf januari 2014 is Saskia ook werkzaam bij  Muziekmeesters Westland.

Saskia is lid van European String Teachers Association (ESTA). ESTA is een internationale vakvereniging die als doel heeft docenten van strijkinstrumenten in bijna alle Europese landen de mogelijkheid te bieden bij te blijven op hun vakgebied en collega’s te ontmoeten.